Maia Sandu va efectua o vizită oficială în Germania. Președinta va avea o întrevedere și cu Angela Merkel

angela-merkel-o-felicita-pe-maia-sandu-poporul-din-moldova-va-dat-un-mandat-puternic-pentru-cooperare-pe-scena-internationala-159637-1605555608

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua în zilele de 19-20 mai o vizită oficială la Berlin. Vizita are loc la invitația Președintelui Republicii Federale Germania, domnul Frank-Walter Steinmeier, având ca scop să dea un nou impuls relațiilor bilaterale dintre cele două state.

În prima zi a vizitei, pe 19 mai, Maia Sandu va avea o întrevedere cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, după care cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă. În după amiaza aceleiași zile, președinta, Maia Sandu va avea o discuție cu cancelara Germaniei, Angela Merkel.

De asemenea, în cadrul vizitei oficiale la Berlin, doamna Maia Sandu va participa la audieri pe tema Republicii Moldova în Comisia parlamentară pentru Afaceri Externe și în Comisia pentru Afaceri Europene, și va avea întrevederi cu deputați din fracțiunile CDU/CSU, SPD, Partidul Verde din Bundestag.

Printre subiectele puse în dicuție în cadrul vizitei la Berlin sun modul în care pot fi îmbunătățite relațiile bilaterale dintre Germania și Republica Moldova, situația politică și de securitate din țară și din regiune, susținerea de care avem nevoie pentru atenuarea consecințelor pandemiei, cooperare economică mai puternică, îmbunătățirea condițiilor pentru diaspora moldovenească din Germania.

Din delegația oficială care o va însoți pe Maia Sandu în Germania fac parte Cristina Gherasimov, consilieră prezidențială în domeniul politicii externe și Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente