În Moldova s-a lansat revista „Timpul”. La proiect a aderat și Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova

Litere_3

La data de 14 mai 2021, la Chișinău, în incinta Digital Park, a avut loc lansarea revistei „Timpul”, ediția din Republica Moldova. La acest eveniment cultural au participat invitați de rang înalt: diplomați, profesori universitari, scriitori, artiști, jurnaliști, oameni ai culturii și ai literelor din Republica Moldova și România.

La această manifestare Universitatea de Stat din Moldova a fost reprezentată de un grup mai larg, constituit din profesori și studenți, în frunte cu rectorul dr., conf. univ. Igor Șarov. În alocuțiunea sa, rectorul Igor Șarov și-a exprimat recunoștința Guvernului României pentru susținerea constantă a numeroaselor proiecte culturale. De asemenea, a felicitat echipa „Timpul Chișinău” pentru ediția lansată, exprimându-și încrederea în viabilitatea proiectului.

Revista este parte dintr-un proiect mai larg: „Timpul – Portal de Cultură”, care constituie o platformă de socializare culturală, creată pentru tinerii români de pretutindeni, având drept obiectiv impulsionarea tinerei generații la scriere și lectură, încurajând libertatea de exprimare, spiritul critic.

La proiectul dat a aderat și Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova. În prezent, aceștia sunt în faza de organizare. A fost constituit colegiul de redacție al revistei „Timpul Litere USM”, din care fac parte următorii studenți: Elena Malanici, masterandă, an. I, programul de master „Limbă, cultură și civilizație românească”; Victoria Vovcenco, masterandă, an. II, programul de master „Limbă, cultură și civilizație românească”; Cornelia Mardare, studentă, an. II, specialitatea „Limba și literatura română – limba engleză”; Valeria Puțuntică, studentă, an. IV, specialitatea „Limba și literatura română – limba engleză”; Rodica Ungureanu, studenta anului I, specialitatea „Limba și literatura română – limba franceză”, Marin Luca Secăreanu, student, an. I, specialitatea „Limba și literatura română – limba engleză”. Ne propunem să implicăm cât mai mulți studenți în acest proiect, astfel încât paginile revistei „Timpul Litere USM” să devină un spațiu de dialog cultural pentru tinerii USM-iști, dar și pentru elevi, liceeni, studenți ai altor instituții de învățământ.

Studenții vor scrie despre evenimentele culturale la care vor participa, vor face recenzii la cărțile noi apărute, pe care le vor citi; vor publica versuri ale colegilor lor, vor ține rubrici de cronică de teatru, film etc. E un proiect ambițios, dar care revendică maximă responsabilitate. E un act de curaj și de mare răspundere să scrii sub auspiciile „Timpului” la care au colaborat Mihai Eminescu, Ioan Slavici, Ion Luca Caragiale, însă ne vom strădui să corespundem, să facem față acestei provocări.

 

Pe această cale Facultatea de Litere aduce mulțumiri managerului proiectului – Mihai Vacariu, care i-a invitat la colaborare.

Autoare: Adriana Cazacu, dr. conf. univ., decana Facultății de Litere a USM


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente