Noi perspective de colaborare între Universitatea de Stat din Moldova și instituțiile de învățământ superior din Japonia

14.05_USM_Japonia_5

Rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ. Igor Șarov a avut astăzi, 14 mai, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Katayama Yoshihiro. La discuții au mai participat prorectora pentru activitatea științifică, Aurelia Hanganu și președintele Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze, Valeriu Bînzaru.

Rectorul, Igor Șarov, a vorbit despre prioritățile Universității de Stat din Moldova și anume: digitalizarea proceselor educaționale și administrative ale universității; intensificarea cooperării interuniversitare; implementarea proiectelor de mobilitate academică; formarea profesională continuă pentru cadrele universitare; dotarea sălilor de curs/laboratoare cu echipamente multimedia etc., transmite usm.md.

La rândul său, E.S. Katayama Yoshihiro și-a exprimat disponibilitatea aprofundării relațiilor de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Ambasada Japoniei în Republica Moldova prin susținerea studierii limbii și culturii japoneze în cadrul Fundației pentru Relații Moldo-Japoneze.

Totodată, rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ. Igor Șarov a semnat un acord de colaborare cu Universitatea TSUKUBA din Japonia privind organizarea mobilităților academice pentru studenții și profesorii ambelor instituții de învățământ superior.

Menționăm că în cadrul întrevederii dr., conf. univ. Igor Șarov și E.S. Katayama Yoshihiro au vizitat și „Piatra bombardată atomic militând pentru pace. Mesaj din Hiroshima” amplasată în campusul central al Universității de Stat din Moldova.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente