Ministerul Sănătății: „Pe 24 mai, avem confirmarea recepționării unui lot de 45 000 de doze de AstraZeneca”

gilca-In-maxim-trei-luni-primele-doze-de-vaccin-vor-ajunge-si-in-republica-moldova-iar-in-toamna-2021-am-putea-demara-un-program-de-vaccinare-161496-1608990844

În cadrul conferinței de presă organizate de Ministerul Sănătății, secretarul de stat al MSMPS a precizat că, în data de 24 mai, în Republica Moldova va ajunge un alt lot de vaccinuri AstraZeneca. De asemenea, Denis Cernelea a subliniat faptul că, săptămâna viitoare, în cadrul Comitetului de coordonare a Imunizării, vor propune deschiderea integrală a ultimei etape de vaccinare.

„Pe 24 mai 2021, avem confirmarea recepționării unui lot de 45 000 de doze de AstraZeneca din intermediul Platformei COVAX. Pentru săptămâna viitoare, vom întruni Comitetul pentru a propune deschiderea integrală a etapei trei”, a declarat Denis Cernelea în cadrul conferinței privind procesul de imunizare în țară.

Pragul de 200 000 de doze administrate în țară a fost depășit ieri. Potrivit autorităților din domeniul sănătății, toate centrele de vaccinare dispun de vaccinuri, iar acolo unde este o cerere mai mare, pot face demersuri necesare pentru a fi supliniți cu doze.

Până la ziua de astăzi, țara noastră a recepționat peste 780 000 de doze de vaccin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente