Regina Elisabeta a susținut discursul tradițional în parlamentul britanic. Care sunt planurile post-pandemie ale lui Boris Johnson

BRITAIN-EU-POLITICS-BREXIT-ROYALS

Premierul Regatului Unit, Boris Johnson, și-a stabilit prioritățile post-pandemie în cadrul discursului tradițional al Reginei Elisabeta a II-a, susținut la începutul fiecărei sesiuni parlamentare.

În cadrul unei ceremonii diferită de cele din anii anteriori, din cauza pandemiei de COVID-19, Regina Elisabeta a II-a a citit lista de proiecte pe care guvernul lui Boris Johnson intenționează să le pună în practică în următorul an, proiecte pentru crearea de locuri de muncă, reforme în sistemul de sănătate sau reducerea birocrației post-Brexit, menționează Digi24.

Pe lângă problemele cauzate de pandemie, Boris Johnson se confruntă cu acuzații de corupție care ar putea să îi încheie mandatul mai repede decât s-ar fi așteptat. Acum, Johnson, încearcă să își restabilească programul de guvernare.

Prioritatea guvernului meu este să producă o recuperare națională după pandemie care să facă Regatul Unit mai puternic, mai sănătos și mai prosper. Pentru a obține asta, guvernul va adopta politici pentru creare de locuri de muncă, pentru susținerea companiilor și creșterii economice și a minimiza impactul negativ al pandemiei asupra serviciilor publice”, a spus Regina în discurs.

De asemenea, premierul britanic vrea abrogarea legislației care reglementează mandatul parlamentarilor și care fixează data alegerilor. Conform The Guardian, dacă această lege va fi abrogată, premierul va putea să declanșeze alegeri anticipate oricând va considera că este necesar.

Majoritatea politicilor și planurilor din discursul Reginei sunt cele asumate anterior, iar opoziția laburistă a criticat guvernul pentru faptul că nu a reușit să își îndeplinească angajamentele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente