Astăzi vor ajunge la Chișinău încă peste 100 000 de doze de vaccin anti-COVID-19 donate de România

donație

Astăzi, 7 mai, la Chișinău vor ajunge încă 100 800 de doze anti-COVID-19 donate de către Guvernul României. Un anunța în acest sens a fost făcut de șefa statului, Maia Sandu, dar și de Ambasada României în Republica Moldova.

Maia Sandu a confirmat sosirea noului lot de vaccinuri din România astăzi, după ce și-a administrat prima doză de vaccin. Aceasta e specificat ca vaccinurile sunt de tip AstraZeneca.

Conform Ambasadei României în Republica Moldova autocamioanele în Vama Leușeni vor sosii jurul orelor 16.00 – 17.00.

Transportul va fi întâmpinat de ambasadorul României în Republica Moldova, E.S. domnul Daniel Ioniță.

Amintim că premierul român, Florin Cîțu, a anunțat anterior că autoritățile de la București au decis să mai ofere o donație de vaccinuri țării noastre, dar și spre revânzare câte 200 000 de doze de vaccin pe lună.

România a mai donat Republicii Moldova 200 000 de doze de vaccin anterior. Acestea deja au ajuns în Moldova.

Procesul de vaccinare anti-COVID-19 în Republica Moldova a început în luna martie, după ce țara noastră a recepționat prima donație de vaccinuri din partea României. Vaccinarea a fost împărțită în trei etape. La momentul de față se pot vaccina deja toți doritorii.

„Mă bucur să anunț că în următoarele zile vom avea vaccin pentru tot cei care vor să se vaccineze. Azi în țară va ajunge următoarea doză de vaccinuri AstraZeneca din România. Avem și alte vaccinuri. Sunați-vă în medicul de familie și programați-vă pentru vaccinare. Dacă până acum am avut problemă cu acces la vaccin, de azi înainte nu mai avem”, a declarat Maia Sandu după vaccinare.


Programul de lucru al centrelor de vaccinare din Chișinău este de luni până duminică, între orele 8.00 – 19.00. Lista centrelor de vaccinare o găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente