(foto) Mitropolitul Vladimir a adresat o scrisoare autorităților municipale de a permite desfășurarea Paștilor Blajinilor

1557056473_a0fc2614-e42e-4eda-9c10-7ee9f2c662da

Mitropolitul Vladimir i-a adresat ieri, 5 mai, o scrisoare primarului general de Chișinău, Ion Ceban, prin care roagă autoritățile municipale să permită organizarea Paștelui Blajinilor în cimitirele din municipiul Chișinău.

În scrisoarea formulată, Mitropolitul invocă mai multe motive în susținerea cererii făcute către autorități.

„Intervenim cu rugămintea de a permite desfășurarea Paștilor Blajinilor în cimitirele municipiului Chișinău invocând motivele:

# Deja al doilea an consecutiv credincioșii nu se bucură de acest praznic pentru pomenirea adormiților.
Numeroși credincioși au decedat în ultimul an și apropiații au posibilitatea de a săvârși rugăciuni de pomenire de obște.
# Numărul persoanelor contaminate cu Covid-19 este într-o constantă și evidentă descreștere.
# Majoritatea creștinilor s-au conformat și respectă prevederile impuse de autorități privind prevenirea și răspândirea virusului de tip nou.
# Ceremoniile religioase se desfășoară în aer liber, iar mormintele sunt poziționate la distanță mai mare de 1.5 – 2 metri.
# O bună parte dintre creștini au plecat la cimitirele din alte zone, iar autoritățile bisericești îndeamnă să meargă în grupuri restrânse și să se abțină de la mese de pomenire în locurile publice.
# Unele Comisiei pentru situații excepționale din alte regiuni ale Republicii deja și-au revăzut deciziile, permițând credincioșilor să viziteze cimitirele în zilele de 9 și 10 mai.

Vă asigurăm de toată deschiderea și colaborare în vederea bunei desfășurării a celei mai importante zile de pomenire a celor apăsați pe meleagurile noastre”, notează Mitropolitul în scrisoare.

Scrisoarea propriu-zisă o puteți vedea mai jos.

Menționăm faptul că, conform Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, în perioada 2-10 mai accesul în cimitirele din capitală este interzis.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente