Câți oameni s-au înscris să beneficieze de Internet prin serviciul Starlink? Acum, acesta se află în regim de testare

gfgfg-920×518

SpaceX a primit peste 500 000 de pre-comenzi pentru serviciul Internet prin satelit Starlink, a declarat Elon Musk. „Singura limitare este densitatea ridicată a utilizatorilor din zonele urbane. Mai multe provocări vor fi atunci când vom ajunge la milioane de utilizatori”, a scris Musk pe Twitter, răspunzând la o postare a unui reporter CNBC care afirma că depozitele de câte 99 de dolari pe care SpaceX le-a primit pentru serviciu sunt integral rambursabile și nu garantează serviciul

SpaceX nu a stabilit o dată pentru lansarea serviciului Starlink. Serviciul comercial nu a putut fi oferit în 2020, așa cum se planificase anterior.

Compania intenționează să ridice, în cele din urmă, un total de 12 000 de sateliți în constelația Starlink care va costa la final aproximativ 10 miliarde de dolari și prin care se va oferi Internet de mare viteză direct din spațiu în toate părțile globului, scrie descoperă.md.

În prezent aflată în teste, conexiunea la Starlink oferă o viteză de transfer de 150 de Mbps pentru download și aproximativ 25 de Mbps upload. Reprezentanții companiei lui Elon Musk au anunțat că, în timp, conexiunea va fi îmbunătățită cu viteze de până la 1 Gbps.

Construirea și trimiterea de rachete în spațiul cosmic este o afacere în care s-a investit mult. Doi dintre cei mai bogați oameni din lume, Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Elon Musk, care este, de asemenea, și CEO-ul producătorului auto Tesla Inc., au investit miliarde de dolari de-a lungul anilor pentru a intra în această piață.

Musk și Bezos s-au luptat public în proiectele care vizează sateliții.

Luna trecută, Comisia federală pentru comunicații (FCC) din SUA a aprobat planul SpaceX de a desfășura niște sateliți Starlink pe o orbită mai joasă decât cea planificată, cu respectarea unei serii de condiții privind siguranța.

SpaceX a fost de acord să accepte că sateliții lor s-ar putea confrunta cu interferențe din partea sateliților din cadrul proiectului Kuiper al Amazon, care la rândul lui va oferi Internet de mare viteză din spațiu.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente