UTM și FMF vor crea două echipe pentru participarea la Campionatul Republicii Moldova de Fotbal

7_UTM-FMF-1030×685
Foto: UTM/Dorina Pantaz Photography

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) vor contribui la crearea a cel puțin două echipe de fotbal și asigurarea participării acestora sub egida FMF, începând cu sezonul fotbalistic 2021-2022.

Acest obiectiv important este primul din lista activităților prevăzute a fi desfășurate de către cele două instituții în Acordul de colaborare semnat ieri, 4 mai 2021, de către prof. univ., dr. hab. Viorel BOSTAN, rectorul UTM – unica instituție de învățământ superior ingineresc din RM, și Leonid OLEINICENCO, președintele FMF – organul conducător al fotbalului din țară, FMF fiind membră afiliată la FIFA și UEFA.

Deplasându-se pe terenul de fotbal al UTM, rectorul Viorel BOSTAN și președintele FMF Leonid OLEINICENCO au convenit asupra condițiilor de folosire în comun a bazei sportive a UTM, după renovare, acesta fiind un pas concret în vederea susținerea acțiunilor Federației de îmbunătățire a condițiilor de practicare a fotbalului prin dezvoltarea infrastructurii fotbalistice, dar și a diverselor proiecte educaționale internaționale în domeniul fotbalului.

Tot acolo, pe terenul de fotbal, cei doi mari manageri-parteneri au făcut schimb de piese vestimentare cu simbolica instituțiilor pe care le reprezintă. Domnul rector a primit în dar un tricou personalizat din partea președintelui FMF, oferind la rândul său un hanorac și un tricoul cu logoul UTM, în prezența prorectorului Dinu ȚURCANU, șefului Departamentului Educație Fizică și Sport Anatol POPUȘOI, dar și a mai multor reprezentanți UTM implicați în activitățile de îngrijire și întreținere a stadionului și a locațiilor sportive ale Universității.

„Suntem încrezători că această colaborare va lansa o nouă etapă, calitativ superioară, a sportului nr.1 în cadrul sportului universitar din Republica Moldova”, a declarat Viorel BOSTAN.

„Acest acord constituie o bună oportunitate de a acorda posibilitatea continuării studiilor pentru orice fotbalist, inclusiv profesionist, or în prezent pierdem o mare parte din participanți la vârsta post liceală tocmai din cauză că juniorii sunt puși în situația de a alege între fotbal sau studii. Scopul nostru este să le creăm condiții pentru practicarea fotbalului în paralel cu școala și UTM”, a subliniat Leonid OLEINICENCO.

Potrivit părților, acesta este un acord de mare anvergură în vederea creării a cât mai multor oportunități pentru practicarea activităților sportive, în special a celui mai popular sport în RM – fotbalul, prin renovarea infrastructurii sportive a Universității; participarea echipelor UTM la competițiile organizate de FMF (UTM va asigura prezența echipei sale începând cu Divizia B); elaborarea proiectelor IT în domeniul sportului; acordarea facilităților pentru sportivi, în baza prevederilor regulamentelor instituționale ale UTM, pe perioada studiilor de licență, master și doctorat; instruirea cadrelor didactice ale UTM și acordarea diplomelor după absolvirea cursurilor de antrenori din cadrul Școlii Federale de Antrenori a FMF, precum și organizarea cursurilor, stagiilor și programelor FIFA și UEFA; utilizarea infrastructurii UTM și a facilităților de care dispune instituția (stadioane, săli de studii, sala de sport etc.) în cadrul activităților Departamentului Dezvoltare Tehnică, FMF.


Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente