Soare și temperaturi de peste 20 de grade Celsius. Ce vreme ne prognozează meteorologii de Paștele Blajinilor

vremea_1_53817100
Foto:Romania TV

De Paști ne-am bucurat de o vreme caldă și mult soare, se pare că soarele și temperaturile văratice se vor menține până la Paștele Blajinilor. Cel puțin asta ne promite Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Conform meteorologilor, în ziua de 9 mai vom avea temperaturi de până la 20 de grade Celsius, iar pe 10 mai vom avea vreme cu soare pe tot teritoriul țării. Cel mai cald va fi la sud, acolo temperatura maximă va ajunge până la 23 grade Celsius.

Paștele Blajinilor este o sărbătoare religioasă, considerată de unii ca fiind creștină, iar de alții ca fiind o sărbătoare cu rădăcini păgâne cu influențe creștine considerabile. Sărbătorită preponderent, în Europa de Sud-Est, această sărbătoare are la bază pomenirea celor decedați și anume a rudelor și prietenilor apropiați. De Paștele Blajinilor credincioșii vizitează mormintele rudelor/apropiaților de la cimitire, le aduc în ordine, iar după slujbă preoții săvârșesc sfințirea lor.

În acest an, din cauza condițiilor pandemice, sunt mai multe restricții privind vizitarea cimitirelor. Autoritățile locale decid dacă e permisă vizita sau nu și în ce condiții. De exemplu, la Chișinău accesul pe teritoriul cimitirelor va fi interzis în această perioadă.

Paștele Blajinilor se sărbătorește în Moldova în zilele de duminică (9 mai) și luni (10 mai).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente