(tabel) Numărul total de persoane cu drept de vot din țară. CEC: „Avem peste trei milioane de alegători”

alegeri-locale-1

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor, la data de 4 mai 2021 este de 3 282 783.

CEC menționează că din numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor (3 282 783), 2 787 752 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II (vedeți tabelul de mai jos).

Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (236 744 de persoane) și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova (258 287).

 

Amintim că, pe 28 aprilie 2021, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul de dizolvare a parlamentului și numirea datei alegerilor anticipate, fiind stabilită data de 11 iulie 2021. Anunțul a fost făcut după ce Curtea Constituțională a declarat neconstituțională starea de urgență votată de PSRM-ȘOR.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente