(foto) „Mica Olandă” de la Bardar, văzută prin ochii internauților din Instagram

FotoJet – 2021-04-30T141154.108
Foto: Instagramul internauților

Aprilie este foarte generos cu noi în culori și arome, iar la Bardar, în grădina lui Vasile Luchiță, cel despre care v-am povestit anterior, primăvara prinde contur în forma unui covor grandios de lalele. Așadar, eram curioși să vedem cum internauții și-au pictat Instagramul cu fotografii din lanul de lalele din „mica Olandă” a lui nenea Vasile.

„Primăvara foarte repede răsar și încep să se dezvolte într-un tempou rapid. Ce se întâmplă mai departe? Pe la mijlocul lunii aprilie, deci cam în această perioadă, nenea Vasile (proprietarul grădinei) decapitează lalelele la propriu, întrucât, ca flori nu mai prezintă interes, deci, următoarea acțiune este de a oferi toată energia soarelui și alte substanțe nutritive bulbilor. Apoi, până la mijlocul verii urmează lucrări intensive de irigare, dar și îmbogățirea solului cu îngrășăminte. În continuare, ajutat de soția sa și încă vreo doi lucrători, scoate bulbii din pământ și îi pregătește pentru un nou sezon, pe cei mari – pentru cel de iarnă, iar pe cei mai mici – pentru următorul an.

Întreaga istorie a grădinei de lalele a lui nenea Vasile îl vedeți aici., iar mai jos vedeți o serie de fotografii pe care le-am „cules” din Instagramul mai multor internauți

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lera Gînju (@lera4ka_17)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by …. (@galina_.94)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Eliza Bolboceanu (@elizabolboceanu)

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente