Elevii claselor a IX-a și a XII-a vor avea pretestări în acest an. Când și cum se vor desfășura acestea

scris-920×518

Ministerul educației a emis un ordin conform căruia, în perioada 13-17 mai 2021, elevii claselor a IX-a și a XII-a vor avea posibilitatea să participe la pretestări.

În cazul disciplinei limba de instruire pretestarea se va face cu prezența fizică în cadrul instituțiilor de învățământ, cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a riscului de îmbolnăvire cu virusul COVID-19, iar în cazul celorlalte probe, pretestările vor fi realizată la domiciliu, fiind asigurat accesul la conținutul testelor în format electronic, în conformitate cu instrucțiunea aprobată.

Timpul de scriere a testelor va fi de 120 de minute la clasa IX-a și 180 de minute la clasa XII-a. Mai multe detalii despre proces vedeți în documentul de mai jos.

E de menționat că în rezultatul acestor testări elevii nu vor fi apreciați cu note.

În context, Ministerul Educației, Culturi și Cercetării îndeamnă elevii claselor absolvente să se pregătească pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2021. Orarul examenelor de absolvire îl puteți vedea AICI!

Menționăm că atât programele de examen, cât și testele aplicate pe parcursul anilor 2010 – 2020 sunt publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare și pot fi accesate de către toți factorii interesați AICI!

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente