FIFA lucrează la organizarea unei Ligi Mondiale

fifa-19-neymar
Foto: redbull.com

Federația internațională de fotbal poartă în prezent discuții privind crearea unei Ligi Mondiale, la care să participe cele mai importante cluburi de pe toate continentele, a dezvăluit egipteanul Hany Abo Rida, membru în Consiliul FIFA, informează cotidianul sportiv AS, notează AGERPRES.

Liga Mondială FIFA are în vedere reunirea câștigătorilor ligilor la nivel internațional.

„Important este că FIFA și Confederația Africană de Fotbal (CAF), împreună cu toate confederațiile de pe celelalte continente discută pentru a organiza o Ligă Mondială, în care să trei sau patru echipe din Africa vor juca împotriva cluburilor de top din întreaga lume. Este o provocare uriașă, la care ne gândim să luăm parte în următorii doi ani”, a declarat Abo Rida pentru televiziunea egipteană.

Președintele Confederației Africane de Fotbal, sud-africanul Patrice Motsepe, și-a exprimat la rândul său interesul de a crea o Super Ligă africană, după modelul celei propuse pentru Europa de președintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, și care a generat furia UEFA.

„Organizarea Super Ligii africane este doar o propunere, deoarece industria fotbalului este o problemă financiară importantă. Se poartă discuții”, a mai spus Hany Abo Rida.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente