Rectorul USM, Igor Șarov, a participat la un eveniment cultural la invitația ambasadorului Poloniei

178873293_911613813007384_1404659103170353707_n

La invitația Ambasadorului Extraordinar și Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova, E. S. Bartłomiej Zdaniuk, rectorul Universității de Stat din Moldova, Igor Șarov a participat astăzi, 28 aprilie, la evenimentul de dezvelire a monumentului scriitorului polonez Adam Mickiewicz, amplasat în scuarul bibliotecii care îi poartă numele.

Monumentul a fost realizat de sculptorul Veaceslav Jiglițchi cu suportul financiar al Ambasadei Republicii Polone la Chișinău, Ministerului de Externe al Republicii Polone și al antreprenorilor polonezi din Republica Moldova.

De menționat că de-a lungul anilor relațiile de colaborare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Ambasada Poloniei la Chișinău s-au materializat în cadrul mai multor proiecte comune, precum: susținerea mobilităților academice pentru studenți și profesori, organizarea cursurilor de limbă poloneză la Centrul de Limbă și Cultură Poloneză din cadrul Facultății de Litere, pregătirea conferințelor științifice internaționale, susținerea publicării monografiilor științifice și colecțiilor de documente, îmbogățirea fondului bibliotecii USM prin donații de carte şi literatură pe domenii de specialitate etc.

Astfel, pentru contribuția substanțială adusă de Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Polone în Republica Moldova, E. S. Bartłomiej Zdaniuk în domeniul învățământului și științei, Senatul Universității de Stat din Moldova a decis, la ședința din 6 aprilie 2021, conferirea titlului onorific de Doctor Honoris Causa.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente