(video) PSRM a înregistrat la parlament proiectul de lege privind anularea examenelor de absolvire, inclusiv BAC-ul

bac2019-37-920×614

Partidul Socialiștilor din Moldova a anunțat astăzi, 27 aprilie, că au înregistrat un proiect de lege care prevede anularea examenelor de absolvire a gimnaziului, dar și a celor de bacalaureat.

Conform autorilor proiectului, din cauza condițiilor epidemiologice și a învățământului online, elevii nu s-au putut pregăti suficient pentru aceste examene. Din acest motiv, se propune ca elevii să obțină diploma de BAC fără a susține examene, așa cum s-a procedat și anul trecut.

Autorii proiectului au mai spus că au primit solicitări de la elevi și părinți pentru ca să înainteze acest proiect și să anuleze examenele.

În acest an peste 16 000 de elevi sunt înscriși la examenele de bacalaureat și peste 30 000 la examenele de absolvire a gimnaziului. Proiectul legislativ cuprinde și elevii din colegii și școlile profesional-tehnice.

Vedeți mai jos declarații autorilor de proiect.

Amintim că anul trecut, din cauza condițiilor epidemiologice, examenele de BAC pentru elevii din Moldova au fost anulate, iar nota finală de absolvire a fost calculată în baza notelor semestriale. În 2020 și elevii restanțieri înscriși la BAC și-au putut lua diplomele fără a scrie examenele.

În acest an, autoritățile au decis că elevii vor susține examenele de BAC. Sesiunea ar urma să înceapă pe 4 iunie.

Taguri: #BAC 2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente