(video) Moldova a recepționat lotul de vaccin anti-COVID „CoronaVac” din China

primele-doze-de-vaccin-anti-covid-vor-ajunge-in-r-moldova-la-mijlocul-lui-februarie-cine-sunt-producatorii-162853-1612025969

Aeronava care a transportat lotul de vaccinuri din Republica Populară Chineză a aterizat la Chișinău. Președinta Parlamentului și ambasadorul Chinei sunt prezenți la aeroport.

Acest vaccin a fost achiziţionat de autorităţi direct de la producători. Ministerul Sănătăţii mai anunţă că tot mîine vine un lot de vaccin Sinopharm în calitate de ajutor umanitar. Săptămîna trecută, autorităţile chineze au confirmat printr-o scrisoare oficială că urmează să ofere ţării noastre un lot de 150 000 de doze de vaccin anti-COVID.

Vaccinul CoronaVac, a fost produs de compania biofarmaceutică privată Sinovac Biotech și este cel de-al doilea vaccin produs în China, care a fost autorizat pentru a fi administrat în China.

Precizările au fost făcute de Agenția Medicamentului, care a remarcat că înainte de aprobări, ambele vaccinuri au fost deja folosite în programul de vaccinare din China, vizând în principal grupurile cheie considerate a fi cu un risc mai mare de expunere la virus la un interval de 28 de zile.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente