Totalizările Sesiunii de comunicări științifice naționale cu participare internațională „Dematerializarea Dreptului și Administrației Publice”

27.01

La 21- 22 aprilie 2021, Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, în parteneriat cu Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța și Facultatea de Drept a Universității Naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți, Ucraina, au organizat Sesiunea de comunicări științifice naționale cu participare internațională „Dematerializarea Dreptului și Administrației Publice”.

Evenimentul a fost deschis prin discursurile prof. univ. dr. habil. Adrian Stoica Constantin, decan al Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Ovidius” din Constanța, prof.univ.dr. habil. Sergiu Brînză, decan al Facultății de Drept a Universitîății de Stat din Moldova, conf. univ. dr. Oksana V. Kiriiak, prodecană a Facultății de Drept a Universității Naționale „Iurii Fedkovici” din Cernăuți. În discursurile prezentate, reprezentanții administrației celor trei facultăți participante au subliniat importanța digitizării și transformării proceselor de lucru în domeniul public, dar au evidențiat și rolul reglementărilor juridice necesare a fi elaborate în acest sens.

Totodată, dl Sergiu Brînza, profesor universitar, dr. habil., decan al Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova a remarcat rolul organizării unor astfel de forumuri științifice și dezbateri tematice pentru studenți, în particular, dar și pentru mediul academic, în general. Totodată, decanul facultății basarabene a remarcat prietenia și colaborarea dintre cele trei facultăți, indicând asupra existenței unui parteneriat statornicit între acestea. La fel, domnul Sergiu Brînză a menționat că participarea tinerilor studioși la astfel de evenimente constituie nu numai o oportunitate de a interacționa cu alți colegi care îmbrățișează același domeniu de studii, dar și un prilej de autoevaluare a propriei prestații și rezultate în comparație cu alți studenți ce provin din alte instituții de învățământ cu profil juridic. Cu certitudine, calitatea comunicărilor prezentate și prestația studenților promovează și imaginea facultăţilor şi a universităţilor de proveniență.

La Sesiunea de comunicări științifice au participat studenți din cadrul tuturor instituțiilor sus-menționate și au prezentat discursuri pe secțiuni în materia dreptului privat, dreptului public și științelor administrative. Din partea Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova au participat cu discursuri următorii studenți:
#Victor Țurea, Adrian Andronachi, Robotul, un nou subiect de drept?
# Vovcenco Victoria, Burghelea Loren, Revoluția Inteligenței Artificiale în materia dreptului.
# Răileanu Cătălina, Asigurarea principiului transparenței în activitatea autorităților publice.
# Tamazlîcaru Alina, Dreptul la participare și dreptul la libera asociere în mediul online.
# Rusu Nicoleta, Viitorul administrației publice în contextul dezvoltării tehnologiilor de comunicare digitale.

Comunicările studenților s-au impus prin noutatea temelor cercetate, inovație și originalitate în prezentare și au stârnit interes pentru discuții. Cercetările prezentate vor fi ulterior publicate cu suportul Universității „Ovidius” din Constanța într-o lucrare de materiale ale Sesiunii de comunicări științifice.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente