CC a declarat neconstituționalitatea hotărârii privind revocarea Domnicăi Manole și numirea lui Boris Lupașcu

curtea-920×518

Curtea Constituțională a declarat, neconstituționale Hotărârile aprobate de deputații PSRM – ȘOR privind revocarea mandatului de judecătoare constituțională a Domnicăi Manole.

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale deciziile adoptate la sfârșitul săptămânii trecute de coaliția PSRM-Șor privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale (Domnica Manole) și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale (Boris Lupașcu). Hotărârea este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare la data adoptării, a declarat Domnica Manole.

La 23 aprilie, deputații din majoritatea formată din PSRM, Partidul Șor și Pentru Moldova au anulat hotărârea privind numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător la Curtea Constituțională. Ulterior, deputații au votat pentru candidatura lui Boris Lupașcu în funcția de judecător la CCM. Acesta a depus jurământul în lipsa șefului statului.

În dimineața curentă, Boris Lupașcu a depus o declarație la Cancelaria Parlamentului în care a solicitat anularea actelor care au stat la baza desemnării acestuia în funcția de judecător la Curtea Constituțională, în legătură cu renunțarea benevolă la mandatul încredințat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente