(video) „Buget pe înțelesul cetățenilor”. Locuitorii raionului Ștefan Vodă cunosc mai multe despre bugetul local datorită UE

Screen Shot 2021-10-04 at 14.30.59

Informația cu privire la bugetele locale este una de interes public. Chiar dacă aceasta este afișată de către autoritățile administrației publice locale pe site-urile primăriilor, pe panourile informative sau prin intermediul altor mijloace de informare, de cele mai multe ori, unui cetățean de rând îi vine greu s-o înțeleagă.

Asociația Obștească „Generația PRO” prin intermediul Proiectului „Bugete transparente și explicite – Cetățeni bine informați și activi”, cu o durată de opt luni, și-a propus să-i învețe și să-i informeze pe cetățenii din raionul Ștefan Vodă cum se formează veniturile și cum se alocă cheltuielile bugetelor locale. În acest sens, organizația a elaborat broșura „Bugetul local pe înțelesul tuturor”.

Mai multe detalii despre activitățile proiectului vezi în videoclipul de mai jos.

În perioada anilor 2019-2021, programul „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, a oferit peste 100 de granturi în valoare de circa 3 milioane de euro. Scopul proiectului este să susțină organizațiile societății civile de nivel local în activitatea lor de promovare a principiilor Bunei Guvernări, de monitorizare a transparenței și a responsabilității instituțiilor publice, inclusiv în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

Partenerii de implementare ai proiectului „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” sunt: Asociația pentru Politică Externă (APE), Asociația pentru Democrație Participativă (ADEPT), Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” și Asociația Obștească „Centrul European Pro-Europa din Comrat”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente