Peste 300 de paturi din trei spitale din Chișinău au fost suspendate. Autoritățile spun că numărul cazurilor de infectare este în scădere

Inca-trei-spitale-din-tara-sunt-pregatite-sa-primeasca-pacienti-infectati-cu-coronavirus-148304-1585385052

Potrivit autorităților locale, situația epidemiologică din Chișinău se îmbunătățește și drept rezultat se înregistrează tot mai puține cauzri de infectare cu COVID-19. Acest lucru a condus la suspendarea a peste 300 de locuri de spitalizare a pacienților cu COVID-19.

Capacitatea totală a spitalizării pacienților cu COVID-19 este de 1 515 paturi. În prezent, 593 de persoane sunt confirmate cu COVID-19, dintre care 41 de pacienți sunt în stare foarte gravă și 292 – în stare gravă. Totodată, peste 300 de paturi din trei spitale din Chișinău au fost suspendate. La ora actualăl, în Centrul municipal de vaccinare au fost vaccinați peste 5 000 de cadre didactice”, a declarat Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău.

Vă amintim că, azi, Ion Ceban a anunțat că în utlimele cinci săptămâni la Chișinău se înregistrează reducerea numărului de persoane infectate cu COVID-19. În același timp, acesta susține că nu e timpul să ne relaxăm și mizează pe conștientizarea oamenilor în legătură cu necesitatea vaccinării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente