Ion Ceban: „La Chișinău, a cincea săptămână la rând se înregistrează reducerea cazurilor de infectare cu COVID-19”

creste-numarul-cadrelor-medicale-vaccinate-pana-acum-au-fost-administrate-20-494-de-doze-de-ser-anti-covid-165177-1616265306

Ion Ceban anunță că în utlimele cinci săptămâni la Chișinău se înregistrează reducerea numărului de persoane infectate cu COVID-19. În același timp, acesta susține că nu e timpul să ne relaxăm și mizează pe conștientizarea oamenilor în legătură cu necesitatea vaccinării.

„Trebuie să fim la maximum precauți. Cea mai mare provocare a municipiului Chișnău este vaccinarea persoanelor. Din păcate, persoanele care au fost incluse prioritar în lista pentru imunizare prezintă o reticență pentru vaccinare. Aici se regăsesc taxatori, pedagogi și mulți alții. Astăzi, avem doze suficiente pentru perioada ce urmează. La momentul actual sunt disponibile vaccinurile Sputnik V și AstraZeneca. Specialiștii noștri susțin că putem purcede la etapa a treia de vaccinare a populației. Suntem pregătiți să mai deschidem alte cinci centre de vaccinare. Vom oferi posibiliatea tuturor chișinăienilor să se vaccineze”, a declarat Ceban.

Vă amintim că în Republica Moldova au fost administrate deja 120 000 de doze de vaccin, dintre care 11 494 de persoane au fost vaccinate cu ambele doze de ser.

La Chișinău, au fost administrate peste 21 000 de doze de vaccin.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente