Curtea Constituțională va examina pe 27 aprilie revocarea mandatului Domnicăi Manole

2020-07-29-1-920×518

Curtea Constituțională va examina marți, 27 aprilie 2021, cu începere de la ora 9.0, revocarea mandatului de judecătoare constituțională a Domnicăi Manole de către parlament.

„Marți, 27 aprilie 2021, cu începere de la ora 9.0, va avea loc ședința Curții Constituționale referitoare la sesizările privind controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale și a Hotărârii Parlamentului din 23 aprilie 2021 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale”, se arată în nota informativă a Curții Constituționale.

Vă amintim că pe 23 aprilie deputații din majoritatea parlamentară (PSRM și Partidul „ȘOR”) au votat câteva legi și hotărâri anti-constituționale ce țin de Curtea Constituțională. Este vorba despre „demisia” din funcție de judecătoare pe președinta CC, Domnica Manole, și numirea în funcție a noului judecător pe ex-procurorul sectorului Ciocana, Boris Lupașcu.

Totodată, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a depus o contestație la Curtea Constituțională prin care a atacat hotărârile votate de parlament.

După deciziile aprobate în parlament, în fața Curții Constituționale s-au adunat mai multe persoane și au protestat.

Tot în acest context, în seara zilei de 23 aprilie, Curtea Constituțională a suspendat deciziile privind demisia Domnicăi Manole și numirea în funcție a unui nou judecător.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente