Echipa UTM, decernată cu „Premiul special Infineon” la concursul de Microcontrolere și Aplicații „Mihail Konteschweller 2021”

Untitled

În data de 23 aprilie 2021, Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iaşi, România, a organizat a XII-a ediţie a Concursului de Microcontrolere şi aplicaţii – Mihail Konteschweller, 2021.

Constituită din studenți ai programelor de studii „Microelectronică și nanotehnologii” și „Inginerie biomedicală” – Maxim Chiriac, gr. MN-181, Alexandru Burdeniuc, inginer stagiar DMIB, gr. IBM-181, și Iulian Baicean, gr. IBM-181, avându-l în calitate de coordonator pe prof. univ., dr. hab. Oleg Lupan, șef Departament Microelectronică și Inginerie Biomedicală, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, echipa Universității Tehnice a Moldovei a prezentat proiectul „Sistem de control al accesului cu 3 nivele de protecție”.

Scopul proiectului este de a înlesni monitorizarea numărului de personal în laboratoarele Departamentului MIB și a fluxului personalului în timp, precum și utilizarea în serie a mai multor module ce ridică nivelul de siguranță a obiectului protejat.

Membrii echipei au menționat:

Alexandru BURDENIUC: „De asemenea, acest tip de sistem poate fi utilizat în zona roșie cu COVID-19 din țară, unde lucrează colegii noștri de la specialitatea Inginerie Biomedicală”.

Maxim CHIRIAC:„Acest dispozitiv îmbină două direcții/soluții, nu doar monitorizarea personalului, ca sistemele actuale pe piață, dar și protejarea securității personalului, laboratorului și a echipamentului performant, ceea ce ar ușura activitatea personalului”.

Iulian BAICEAN:„Chiar și în perioada de pandemie cercetările științifice și activitățile trebuie să fie realizate în termen pe diferite proiecte și segmente de activitate, însă securitatea personalului științific și al profesorilor este prioritatea principală a Departamentului MIB, astfel scopul proiectului a fost să permită accesul mai mult de o persoană pe o zonă de 10 m2 din laborator sau birou și monitorizarea flixului zilnic al personalului”.

În urma jurizării, din cele 23 de Echipe participante, Echipa Universității Tehnice a Moldovei s-a învrednicit de „Premiul special Infineon”, acordat de Infineon Technologies Romania SCS, care este lider mondial în soluții de semiconductori care fac viața mai ușoară, mai sigură și mai ecologică. Microelectronica de la Infineon este cheia unui viitor mai bun.

Felicitări membrilor echipei UTM și mult succes în continuare, noi realizări și rezultate de performanță!

Rezultatele Concursului „Microcontrolere şi aplicaţii – Mihail Konteschweller”, 2021, a XII-a ediție, Iași, România pot fi văzute aici.

Acest material a fost scris și redactat de echipa UTM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez. 

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente