(doc) Alertele de călătorie au fost actualizate. Care sunt condițiile ce trebuie respectate de moldovenii care planifică să meargă în afara țării

alerte-de-calatorie-actualizate-harta-interactiva-154129-1595663271

Alertele de călătorie au fost actualizate. Astfel, mai multe țări mențin în continuare Republica Moldova printre statele cu risc epidemiologic ridicat și nu permit intrarea moldovenilor în contextul restricțiilor prelungite.

În continuare, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepții enumerate nu au dreptul de a intra pe teritoriul României, pe durata stării de alertă.

Totodată, toți pasagerii care sosesc în Marea Britanie din străinătate, trebuie să prezinte, la îmbarcarea în trenuri, feriboturi sau aeronave, un rezultat negativ al unui test pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării în Marea Britanie.

De asemenea, persoanele care sosesc în Marea Britanie sunt obligate să se izoleze pentru 10 zile și au obligația de a indica adresa la care se vor autoizola și traseul de la frontieră la adresa respectivă, prin completarea unui formular, precum și vor fi obligate să rezerveze și să achite înainte de călătorie așa-numitul travel test package, care include efectuarea a două teste COVID: primul – în cea de-a 2-a zi de la sosire, iar al doilea – în a 8-a zi, pentru Anglia, Scoția și Țara Galilor. Costul testelor este de 210 lire sterline.

Mai jos puteți puteți vedea documentul actualizat cu toate alertele de călătorie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente