Putin anunță că este gata să-l primească pe Zelenski la Moscova pentru a discuta despre dezvoltarea relațiilor bilaterale

Foto: agora.md

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că este gata să discute cu președintele ucrainean Volodîmî Zelenski la Moscova, oricând acesta dorește.

„Dacă vorbim despre dezvoltarea relațiilor bilaterale, vă rog, îl vom primi pe președintele Ucrainei la Moscova în orice moment convenabil pentru el”, a subliniat Putin în timpul negocierilor cu președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, scrie tass.ru.

Declarația lui Putin vine după ce președintele Ucrainei l-a invitat să se întâlnească la un summit pentru pace în Donbas, o regiune devastată de război, în care armata ucraineană s-a luptat ani de zile cu separatiștii susținuți de ruși.

Potrivit lui Putin, Kievul „a întreprins în ultima vreme numeroşi paşi care distrug relaţiile ruso-ucrainene”, „dar dacă preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, doreşte o restabilire a acestor relaţii, atunci Rusia nu va face decât să salute acest lucru”, subliniază Putin.

De asemenea, președintele rus a adăugat că propunerile privind mutarea a grupului de contact de la Minsk pe Donbass sunt o încercare de a eschiva de la soluţionarea reală a problemelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente