Moldovenii vor primi compensație de 428 de lei pentru energia electrică pentru lunile aprilie și mai. „Nu vă este rușine să violați bugetul de stat?

contor-920×604

Cetățenii moldoveni vor primi un ajutor financiar pentru perioada stării de urgență în valoare de 428 de lei pentru două luni, adică câte 214 lei pe lună, pentru achitarea energiei electrice.

Proiectul de lege propune acordarea compensațiilor tuturor consumatorilor casnici de energie electrică care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, ca o măsură socială pentru populație în contextul instituirii  stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe perioada 1 aprilie – 30 mai 2021.

Prin oferirea acestor compensații, statul va aplica o formă concretă de protecție socială, bine orientată a cetățeanului contra sărăciei economice, în rezultatul pierderii sau reducerii bruște a veniturilor.

Conform datelor estimative vor fi necesare mijloace financiare suplimentare din Bugetul de Stat, în sumă de 532 959 286 de lei (214/lună*2 luni*persoană=532 959 286 de lei).

„Nu vă este rușine să violați bugetul de stat? Noi, deputații nu avem nevoie de aceste compensații. Ele trebuie targhetate pentru anumite categorii de populație. Milionarii nu au nevoie de aceste compensații. Iată cum funcționează această schemă. Voi o să vă împrumutați de la bănci, pentru că din altă parte nu veți avea de unde lua acești bani. Distribuiți acești bani către distribuitori de energie electrică, iar la anul, omul de rând din impozitul lui o să plătească aceeași bani plus procente. Tot din buzunarul lui îl ajutați în momente dificile”, a spus deputatul Dumitru Alaiba.

Taguri: #Parlament2021
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente