UPDATE: fracțiunile PAS și PPPDA au părăsit ședința parlamentului în semn de protest față de o hotărâre care urma să fie adoptată de PSRM și Partidul „ȘOR”

PAS

După ce deputații PAS au părăsit plenul parlamentului din cauză că majoritatea PSRM și Partidul „ȘOR” intenționează să aprobe o declarație privind nerecunoașterea deciziei CC care permite dizolvarea parlamentului, deputații PPPDA au decis să facă același lucru.

UPDATE: Alexandru Slusari a spus: „Acum vorbiți despre uzurparea puterii de către judecătorii CC voi, cei care ați votat, o bună parte dintre voi, pentru doi judecători la CC. Pe când au ieșit din sală colegii noștri de la PAS care au opus cea mai mare rezistență la numire. Acum o apără pe Domnica Manole. Farsa continuă. Cineva nu a dorit pe bune să propună guvern, voi nu ați vrut pe bune să votați un guvern și timp de trei luni ați negociat data alegerilor anticipate. Pentru ce mai facem o declarație sterilă?! În loc să ne concentrăm pe proiecte de legi importante care trebuie adoptate până la dizolvarea parlamentului, voi continuați farsele, în timp ce «vojdiul» vostru continuă să negocieze data alegerilor anticipate! Noi părăsim sala și nu participăm la circ, iar voi faceți ce aveți de făcut: până la urmă este vorba despre dansul celor doi actori politici – PSRM și PAS. Voi vă poziționați acum pe dimensiunea cine e mai tare și cine e mai mare: vor fi alegeri în august sau în septembrie. Mai puțin vă gândiți la aceea dacă vor fi bani până atunci!”

Deputatul PSRM Grigore Novac spunea ieri că formațiunea va cere parlamentului să adopte o declarație prin care vor solicita demisia celor trei judecători ai Curții Constituționale care au decis că există temei de dizolvare a parlamentului, notează IPN.

„Contăm pe sprijinul tuturor care sunt împotriva procesului de uzurpare a puterii în stat și de supunere politică a Curții Constituționale. Curtea trebuie să stea la straja constituției și să ofere previzibilitate în timp. Noi, deputații, plecăm, dar deciziile curții vor produce efecte în timp”, a spus deputatul PSRM Grigore Novac în cadrul unei emisiuni.

Astăzi, majoritatea deputaților au votat includerea pe ordinea de zi a unei hotărâri de parlament care prevede acest lucru. În semn de protest, deputații fostului Bloc Electoral ACUM – PAS și PPPDA – au părăsit ședința.

„Așa cum și era de așteptat, alianța PSRM și Partidul «ȘOR» va crea o zi a populismului și a atacului asupra Curții Constituționale. PAS nu va participa la acest circ ieftin, vă lăsăm în intimitatea voastră”, a declarat Igor Grosu.

Peste câteva clipe, vicepreședintele Alexandru Slusari a cerut o pauză de 20 de minute.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente