Facultatea de Biologie și Pedologie a USM împreună cu compania „Euroalun” au plantat 60 de copaci de alun în satul Badragii Vechi

red-2

În staţiunea științifico-practică a Facultății de Biologie și Pedologie a Universității de Stat din Moldova a apărut o livadă de alun, graţie cooperării cu compania „Euroalun”.

În cadrul evenimentelor anuale de reamenajare a teritoriului staţiunii științifico-practice a Facultății de Biologie și Pedologie din satul Badragii Vechi, raionul Edineț, a fost plantată o livadă de alun. Evenimentul a fost posibil graţie parteneriatului bilateral cu compania „Euroalun”, care a donat materialul săditor şi a participat nemijlocit la plantare în cadrul proiectului caritabil #olivadăîndar.

Anterior, specialiştii au efectuat un studiu complex al resurselor naturale şi pedologice (sol și relief), care a demonstrat un potenţial semnificativ de creştere a alunului în zona respecitvă. Astfel, echipa managerială a facultății și a companiei „Euroalun”, împreună cu studenții voluntari, au plantat 60 de copaci de alun, care în viitor vor prezenta atât un efect benefic asupra solului, cât şi informaţii utile pentru dezvoltarea ulterioară a industriei în Republica Moldova.

Facultatea de Biologie și Pedologie a Universității de Stat din Moldova aduce sincere mulțumiri companiei
„Euroalun” pentru asistența acordată în speranţa unei cooperări de lungă durată.

Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente