Autoritățile din Chișinău solicită redeschiderea sălilor de teatru, concert și cinema, la o capacitate maximă de 50 %

274A4526-scaled

Comisia pentru Situații Excepționale a municipiului Chișinău a emis astăzi, 21 aprilie, o nouă decizie în care solicită redeschiderea sălilor de teatru, concert și cinema, dar și reluarea evenimentelor culturale în aer liber.

Conform documentului emis, se solicită examinarea oportunității reluării evenimentelor de culturale în aer liber, cât și reluarea activității sălilor de spectacol (teatre și sălile de concert) și de cinema, la o capacitate maximă de 50 %, respectând prevederile instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19, aplicate în activitatea instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură.

Întregul document aprobat îl puteți vedea aici.

Amintim că activitatea teatrelor a fost sistată de autoritățile naționale în contextul COVID-19. Această decizie a stârnit nemulțumiri, întrucât centrele comerciale, dar și alte locuri unde se adună multă lume au rămas deschise. În acest context, mai mulți actori au participat la diverse manifeste care aveau un singur mesaj comun „avem nevoie de artă”.

Dacă sălile de teatru au mai fost deschise pe parcursul pandemiei în Republica Moldova, e de menționat că sălile de cinema stau cu ușile închise de la începutul pandemiei (un an de zile), chiar dacă administratorii au solicitat de mai multe ori redeschiderea acestora.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente