Produsele alimentare congelate – ce trebuie să știm despre ele

fructe-congelate-metro

Viața noastră este din ce în ce mai alertă, deci avem tot mai puțin timp de petrecut la bucătărie și o necesitate tot mai mare de a ne elibera cât mai mult timp pentru cei dragi. Dar cum să pregătești un prânz sănătos sau o cină copioasă fără să cheltui jumătate de zi în fața aragazului? Acum totul e mult mai simplu, datorită produselor alimentare congelate, care nu sunt doar gustoase, ci și folositoare, datorită tehnologiilor moderne de răcire și păstrare. Află de ce din materialul prezent.

Rapid înseamnă sănătos

Specialiștii în nutriție bat alarma în ultimii ani despre nivelul înalt de nitrați și săruri derivate, pe care le conțin legumele și fructele din import, care nu coincid cu sezonul în care sunt comercializate. Dar pentru a evita efectele nocive ale acestor săruri chimice, există o alternativă: produsele congelate. 

Este deja demonstrat că legumele sau fructele care în cel mai scurt interval de timp sunt congelate, păstrează un aport înalt de vitamine și substanțe nutritive. Totuși, unele vitamine din grupa B și C au tendința, la temperaturi joase, de a se oxida, scăzându-le aportul energetic și caloric. Și de această dată specialiștii ne oferă o soluție fiabilă. Dacă de exemplu pregătești un mix de legume congelate poți să-i adaugi ciuperci, roșii sau orice alte legume proaspete și vei echilibra balanța, suplinind lapsusurile existente. 

În plus, anume în cazul legumelor și fructelor, cele congelate sunt o variantă rapidă și sănătoasă de a te alimenta, deoarece gustul lor intact poate completa o bază formată din fibre și proteină. Comparativ cu fructele uscate, ele nu conțin adaos de zahăr și au valoarea nutritivă intactă. Poți eventual să pregătești noodles delicioși cu un mix de legume congelate în stil thailandez și cu piept de rață gătit în sos de vișină. Completează dish-ul cu un vin rose delicios, iar oaspeții tăi vor fi încântați. 

Termen de valabilitate și recomandări

Există o tendință a bucătarilor de a umple congelatoarele până la refuz cu produse înghețate. Dar, specialiștii în nutriție ne recomandă să folosim produsele congelate cât mai repede posibil. Cristalele de gheață, de pe produse precum sunt clătitele congelate sau scoicile de mare înghețate, au tendința de a le oxida compoziția, astfel încât, în timp, gustul se alterează. Recomandarea generală de utilizare este de maxim 6 luni de la înghețare, dar aceasta fluctuează în dependență de natura produsului: fructele și legumele pot fi păstrate mai mult timp decât carnea congelată.

Când alegeți un produs congelat trebuie să atrageți atenția la câteva aspecte importante: 

  • Starea ambalajului – acesta trebuie să fie intact, astfel încât să nu aibă de suferit produsul. Pe ambalaj trebuie să fie trecută metoda de înghețare (clasică, șoc termic), momentul înghețării și perioada valabilității; 
  • Culoarea produsului, dacă este vorba de carne congelată, aceasta trebuie să fie similară celei proaspete. 
  • Modul corect de dezghețare. Majoritatea produselor trebuie să fie trecute sub jet de apă fierbinte, nu lăsate peste noapte la dezghețat. 

Totodată, produsele congelate sunt contraindicate persoanelor cu ulcer stomacal sau iritații de colon. Doar legumele congelate pot fi utilizate de aceștia și  doar în formă fiartă, nicidecum prăjite. 

Dacă te numeri și tu printre oamenii cu ritm alert de viață, atunci e cazul să optezi pentru produse congelate  de calitate. Comandă acum prin magazinul online METRO.zakaz și savurează mese copioase în compania celor dragi. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente