Ministerul Sănătății anunță că discută cu zeci de producători pentru procurarea vaccinului împotriva coronavirusului

_117752494_covid-vaccine21
Foto: BBC

Reprezentanții Ministerului Sănătății poartă discuții și duc negocieri cu mai multe companii producătoare de vaccin anti-COVID pentru procurarea loturilor de vaccin împotriva noului coronavirus pentru utilizarea în cadrul planului național de imunizare COVID-19. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizate pe 20 aprilie de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea.

Astfel, secretarul de stat a menționat că au avut loc mai multe discuții cu producătorii de vaccin în acest sens.

„Urmează să fie recepționat lotul 182 000 de doze de vaccin rusesc Sputnik-V. Din partea noastră au fost demarate pregătirea tuturor actelor necesare și respectiv suntem în așteptarea acestora în timpul cât mai apropiat. Pe parcursul lunii iunie, avem confirmările privind disponibilitatea livrării a unui lot de 10 800 de doze Pfizer prin intermediul platformei COVAX.

Totodată, menționăm că întreaga echipă se depune mult efort pentru negocierea paralelă cu aproximativ 10 producători de vaccinuri.

De la compania Pfizer au fost solicitate 700 000 de doze cu livrarea în mai multe tranșe. În aproximativ 10 zile, contăm să primim oferta și deja o să trecem la etapa de negociere a contractului propriu-zis.

Am avut mai multe discuții cu reprezentanții Moderna. Contractul care ne este propus pentru semnare prevede procurarea a 1,5 milioane de doze. A fost solicitată livrarea acestora în mai multe tranșe și prevederile contractului de fapt sunt mai mult pentru anului 2022, de specificat acest lucru. Oricum, am fost foarte insistenți ca producătorul Moderna să caute posibilitatea ca în a doua jumătate a 2021, totuși, să ne livreze o parte din acest lot.

În cadrul discuțiilor manifestăm o flexibilitate maximă.

În contextul mersului negocierii cu unica companie care a depus oferta la Centrul de achiziții, SINOVAC, la ultima ședință de lucru a fost decisă reducerea cantității de doze de vaccin propusă spre achiziție, mai exact procurarea a 100 000 de doze de vaccin. Partea chineză este disponibilă pentru a reveni oricând la negocierea altor cantități”, a declarat Cernelea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente