Șase avantaje ale purtării măștii de protecție în pandemie. Aceasta ne ajută să nu răspândim virusul

mastile_de_protectie
Foto: medlife.ro

Măștile de protecție au intrat în rutina noastră zilnică și pare că se regăsesc pe lista obiectelor fără de care nu putem pleca de acasă: portofel, bani, chei, masca, etc. Purtarea îndelungată a măștii totuși creează disconfort pentru om, iar acest lucru poate duce la scoaterea măștii și la creșterea riscului de infectare sau răspândirii virusului.

Echipa #diez a creat o listă de avantaje a purtării măștii în această perioadă extrem de periculoasă.

#1. Purtarea corectă a măștii reduce considerabil răspândirea virusului, asta dacă persoana este purtătoare de virus.

Cum sa porti corect masca chirurgicala, in plina pandemie de coronavirus
protv.md

#2. Masca de protecția a devenit un accesoriu personalizat pentru omul pe care o poartă și care dorește să se evidențieze în masă.

agora.md

#3. Masca de protecție de ajută și când e frig afară dacă nu ai vreun fular. Cu siguranță ai testat acest lifehack și te-ai convins că zona bucală a ta mereu este în confort.

S-a descoperit care este cea mai eficientă mască anti-covid. Specialiștii au făcut anunțul categoric - IMPACT
playtech.ro

#4. Datorită măștii putem vorbi cu noi înșine când suntem pe stradă și asta ne permite să ne simțim mai liberi, iar oamenii nu vor crede că suntem pacienți ai unei instituții medicale. De asemenea, dacă suntem cu căștile în urechi, putem repeta versurile mișcând buzele și să ne simțim vedete.

#5. Un avantaj asemănător cu cel precedent este că, odată masca acoperă gura și nasul, putem comenta orice lucru care ne deranjează la pe moment. O mașină s-a parcat neregulamentar, oamenii din fața ta merg prea lent, iar tu te grăbești, nu vine troleibuzul la timp și multe altele. Oare cine te va aude când te eliberezi de emoțiile negative în aceste clipe?

#6. Un alt beneficiu este că arăți oamenilor din jur că respecți regulile și contribui la reducerea răspândirii virusului. Nu te cerți cu taxatorul/taxatoarea, cu vânzătoarea etc. din cauza nepurtării măștii. Te felicităm, ești un cetățean/cetățeancă responsabilă.

Purtarea măștii în spații deschise și închise este obligatorie!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente