Aproximativ 50 de persoane din Brazilia au primit din greșeală un vaccin anti-COVID în loc de cel antigripal

ZTZlYjVjZWIzYTFlNjc2ZWE3OTE5ODkyNGY3ZTNhMmQ=.thumb
Foto: Guliver / Getty Images

Aproape 50 de persoane, inclusiv 28 de minori și o femeie însărcinată, au primit din greșeală un vaccin anti-COVID în loc de cel antigripal. Incidentul a avut loc într-un oraș din sud-estul Braziliei, relatează Digi24.

Greșeala s-a produs miercuri la Itirapina, un municipiu din statul São Paulo, după trimiterea unui lot de vaccinuri anti-COVID-19 în locul unui lot de vaccin antigripal. Cei 28 de minori și 18 adulți, între care și o femeie însărcinată, care au fost vaccinați din greșeală, vor fi monitorizați de o echipă medicală timp de 14 zile, scrie AGERPRES.

Potrivit experților consultați, greșeala „nu reprezintă un pericol pentru sănătatea celor implicați”, însă au fost luate măsuri de securitate pentru aceste persoane.

Până la această dată, nu au fost realizate teste suficiente pentru a determina efectele vaccinurilor anti-COVID-19 asupra minorilor și gravidelor.

Lipsa celor 46 de doze de vaccin anti-COVID-19 a fost descoperită în timpul controalelor realizate zilnic de autoritățile sanitare ale municipiului.

După depistarea greșelii, Departamentul de sănătate din Itirapina a căutat familiile celor 46 de persoane vaccinate pentru a le informa în legătură cu eroarea comisă.

Brazilia a început luni campania de vaccinare din toamna australă împotriva gripei pentru a contracara în rândul populației complicațiile legate de această boală și pentru a ajuta sistemul sanitar național care este deja copleșit de cazurile de COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente