(foto) Comandă un prânz de la Open Gate Kitchen și contribuie la un mediu de dezvoltare pentru tinerii bucătari din Moldova

FotoJet – 2021-04-14T152438.828

În plină pandemie și în ciuda multitudinilor de lucruri cu care ne confruntăm, chiar lângă noi iau naștere inițiative și proiecte cu ambiții și scopuri sociale. De aceea, astăzi vrem să vă facem cunoștință cu un proiect social despre care trebuie să se vorbească.

Proiectul Open Gate Kitchen este o mică întreprindere care livrează prânzuri sănătoase în companii cu echipe mai mari de 10 persoane. Această afacere este 100 % socială pentru că este dezvoltată cu o cauză total nobilă și anume să genereze resurse pentru cursurile culinare care se oferă gratuit tinerilor din medii social vulnerabile, unii din ei chiar cu povești de viață zguduitoare. Plus pentru cei mai talentați studenți să li se ofere locuri de practică și de muncă.

Lansarea proiectului a avut loc într-un cerc foarte restrâns dar cu multă bucurie și speranță. Speranțele sunt mari atât pentru intenția de a livra prânzuri sănătoase după un meniu diversificat și uneori personalizat în funcție de preferințele clienților, dar și că vor reuși să creeze acest mediu de dezvoltare pentru tinerii bucătari.

La prima vedere este doar o companie care oferă servicii de catering și food delivery, dar familiarizându-te, vei afla că este un proiect cu totul special în Moldova.

Open Gate Kitchen este un proiect 100 % social pentru că provine dintr-un alt proiect social numit Open Gate Internațional, care la rândul său este o organizație nonprofit, care de mai bine de 3 ani oferă cursuri culinare gratuite.

Cursul în sine este un program culinar care ține 12 săptămâni, destinat tinerilor ce provin din medii vulnerabile, oameni care nu au acces la studii și la posturi de muncă care să le asigure un trai decent. Programul este acreditat de către American Culinary Federation Education Foundation și are scopul de a echipa studenții cu abilitățile și cunoștințele necesare pentru piața din Moldova. Acesta este mai mult decât un program de studii, e o platformă unde tinerii învață să creadă în propriile forțe, unde descoperă valoare de sine și își explorează talentele. Mentorii îi ajută să se integreze în societate și să devină ei înșiși cetățeni cu ambiții și inițiative.

De asemenea, echipa ne-a povestit că în cadrul acestui proiect sunt implicați tineri antreprenori și specialiști din diferite domenii, astfel s-a format o echipa de suporteri locali pentru dezvoltarea și promovarea acestei misiuni.

Ia naștere atunci când multe afaceri din domeniul HoReCa își încheie activitatea

Open Gate Kitchen a început să prindă contur în perioada de pandemie când toată lumea era panicată din cauza pieței instabile atât în țară, cât și de peste hotare. Inițiatorii, în ciuda greutăților, s-au ambiționat să pună afacerea pe roate și să ajute cât mai mulți tineri afectați de probleme sociale. OGK este astăzi una dintre companiile locale care susține o cauză socială de amploare și rupe stereotipul precum că lucrurile pot fi schimbate în țară numai prin donațiile din afară.

Un alt scop al proiectului e încurajarea unui stil sănătos de viață! Open Gate Kitchen are un meniu bogat și flexibil, creat de bucătari-șefi cu peste 15 ani de experiență și foarte pasionați de ceea ce fac. Open Gate Kitchen vrea să încurajeze o alimentație corectă la locul de muncă, să îmbunătățească calitatea relațiilor dintre angajați și angajator și să încurajeze productivitatea.

Pentru a promova o atmosferă de încredere și cooperare în cadrul companiilor, echipa OGK oferă workshop-uri culinare, astfel încât orice angajator care își dorește un teambuilding memorabil, poate să își aducă angajații pentru câteva ore în bucătăria noastră.

 

Open Gate Kitchen creează locuri de muncă pentru tineri

Mai mult de atât, Open Gate Kitchen are scopul de a crea locuri de muncă pentru cei mai buni studenți, absolvenți ai programului culinar! Deși ajută beneficiarii programului să își găsească un loc de muncă, totodată, Open Gate Kitchen își propune să fie prima platformă care le acordă o șansă!

 

Dar asta nu e tot, pentru că în scurt timp, echipa dă start proiectului culinar: Open Gate Burger care promite să fie special și să contribuie la aceiași cauză.

3 prânzuri timp de 3 zile în varianta DEMO – gratuit pentru echipele care vor sa testeze pranzurile OGK!

AICI puteți vedea diversitatea de prânzuri pe care le puteți comanda!

 

 

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente