Ministerul Sănătății: „Decizia de a achiziționa lotul de 400 000 de doze de vaccin CoronaVac nu este definitivă”

1000x-1
Foto:Bloomerg

Decizia de a achiziționa lotul de 400 000 de doze de vaccin CoronaVac al companiei chineze Sinovac nu este definitivă. Declarația a fost făcută de către secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Igor Curov, în cadrul conferinței din 13 aprilie. Oficialul a precizat că responsabilii abia discută detaliile cu producătorul.

Potrivit lui Igor Curov, declarația privind achiziționarea celor 400 000 de doze de vaccin CoronaVac a fost doar începutul negocierilor. Acesta a explicat că a fost singura propunere parvenită în urma licitației lansate de guvern.

„Suntem în etapa negocierilor și discutăm detaliile privind contractul. Îndată ce vom discuta toate detaliile, vom merge mai departe. Doar atunci vom putea spune când va ajunge vaccinul în Moldova, la ce preț și în ce cantitate”, a precizat reprezentantul MSMPS.

Reiterăm că, vineri, 9 aprilie, Ministerul Sănătății din Republica Moldova a anunțat că ar putea achiziționa 400 000 de doze de vaccin CoronaVac produs de compania chineză Sinovac. Vaccinul este aprobat în 20 de țări, inclusiv în Ucraina.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente