Mai mulți turiști neerlandezi vor petrece opt zile într-o stațiune din Grecia pentru a testa riscul unei vacanțe în pandemie

279609

Aproape 200 de turiști neerlandezi vor da restricțiile din țara natală pe o carantină voluntară de opt zile într-o stațiune din Grecia, în cadrul unui experiment menit să descopere dacă turiștii pot avea parte de vacanțe sigure pe durata pandemiei.

Participanții se vor caza la un hotel din Insula Rodos, unde vor avea acces nelimitat la piscină, restaurante și alte facilități ale resortului Mitsis Grand Hotel Beach. Pentru asta, voluntarii urmează să achite 399 de euro.

Pe lângă testările regulate pentru COVID-19 și menținerea unei distanțe de 1,5 metri, turiștii neerlandezi vor trebui să se mulțumească să privească Marea Egee de la balcon sau de pe terasele hotelului, întrucât nimeni nu are voie să părăsească resortul, unde vor fi cazați doar participanții la experiment, menționează Reuters.

În ciuda restricțiilor, cererea de participare a fost foarte ridicată. Peste 25 000 de oameni au aplicat pentru a participa la experiment.

Grecia încearcă să atragă oamenii înapoi pe plajele sale, întrucât economia elenă este dependentă de turism, iar anul 2020 a adus o scădere de 75 % a numărului turiștilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente