(foto) Ore pe plajă – soluția unei școli din Spania pentru cursuri sigure în pandemie

cms-image-000114497

Elevii de la școala Felix Rodriguez de la Fuente din Cartagena, regiunea Murcia, Spania, s-au mutat pe Playa de Los Nietos pentru ore. Băncile sunt distanțate, iar elevii și profesorii poartă măști de protecție când ies la tabla portabilă.

Profesorii încep pregătirea plajei la ora 8.00, fiecare curs durează 20 de minute, iar grupurile de copii sunt mutate prin rotație în zone diferite ale plajei.

„Este sigur și copiii învață, dar se și distrează”, a afirmat Juan Francisco Martinez, un profesor de engleză, potrivit sursei citate.

Până acum, de la implementarea orelor la plajă, n-a fost raportat niciun caz de infectare cu coronavirus în rândul elevilor. În imaginile difuzate de un post de televiziune local, de la ora de muzică, se vede cum unii dintre elevi renunță la încălțăminte și rămân desculți pe nisip, în timp ce cântau la xilofoane. Alții stau aplecați deasupra băncilor, pentru a împiedica briza puternică să le ia pe sus foile.

Copiii sunt încântați de orele ținute la malul mării. „Prefer plaja, fiindcă mă simt mai relaxat și comod”, a spus un elev de 9 ani.

„Orele pe plajă sunt foarte bune, fiindcă sunt cu prietenii mei, sunt la plajă, iubesc plaja, vara mereu vin aici pentru a înota în fiecare zi și iubesc nisipul”, a completat un băiat de 10 ani.

Orele fac parte dintr-un proiect mai amplu numit „Aer curat”, prin care organizatorii și-au propus să creeze condiții mai bune pentru copii în timpul pandemiei, inclusiv prin învățat în aer liber.

Consilierul pentru educație Irene Ruiz a subliniat că „orașul Cartagena, cu climatul și mediul său unic, este un loc ideal pentru a lansa inițiative care ajută la protejarea elevilor împotriva Covid-19”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente