Avocații lui Alexei Navalinîi: „Conducerea penitenciarului amenință că îl va hrăni forțat zilnic”

d72833ec58437ffaa20dc53f80e7dcc9
Foto: rbk.ru

Alexei Navalnîi, aflat în greva foamei din 31 martie, în penitenciarul din Pokrov, situat la aproximativ 100 km est de Moscova, unde ispășește în prezent o pedeapsă cu închisoarea de doi ani și jumătate. Navalinîi a intrat în greva foamei la sfârșitul lunii martie, a fost amenințat de administrația închisorii că va fi hrănit cu forța, relatează Digi24

Opozantul rus a slăbit în jur de 15 kilograme de când a fost transferat la penitenciarul din Pokrov, dintre care opt de când a intrat în greva foamei, relatează Reuters, citând contul oficial de Twitter al opozantului rus.

Informațiile de pe rețeaua socială sunt transmise de avocații săi, asta pentru că Navalnîi nu are acces la telefon sau la internet, notează Agerpres.

„Observând severitatea efectelor grevei foamei, conducerea penitenciarului amenință că îl va hrăni forțat zilnic. Alexei Navalnîi a fost transferat înapoi de la secția medicală în penitenciar. Medicul nu îl poate vedea”, susțin avocații.

Pe 5 aprilie curent, Navalnîi a anunțat despre deteriorarea sănătății sale. Acesta a menționat și cazuri de tuberculoză în unitatea sa din colonie.

Reiterăm că Alexei Navalinîi este încarcerat într-o colonie penală, pentru a executa o pedeapsă pentru delapidare. Sentința cu suspendare din 2014 a fost transformată într-una cu închisoare efectivă după ce s-a întors din Germania, unde primise tratament medical după otrăvirea cu agenți neurotoxici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente