Centrul COVID-19 Chișinău de la Moldexpo împlinește un an de activitate. Câți pacienți au obținut asistență medicală

test-covid-4-scaled-920×614

Centrul COVID-19 Chișinău de la Moldexpo a împlinit un an de activitate. Prin crearea Centrului de triere COVID-19, instituției i-a fost atribuită o poziție-cheie în gestionarea crizei epidemiologice și o responsabilitate majoră pentru sprijinirea și fortificarea acțiunilor întregului sistem medical din capitală.

În această perioadă, a fost acordată asistență medicală la peste 31 500 de pacienți confirmați sau infectați cu coronavirus, inclusiv la circa 900 de persoane în cadrul secțiilor de terapie intensivă. Activitatea instituției medicale este asigurată de peste 160 de angajați, dintre care 110 sunt cadre medicale (doctori, rezidenți, studenți, asistenți medicali).

Din 1 octombrie 2020, Centrul COVID-19 Chișinău a trecut integral în gestiunea Primăriei municipiului Chișinău. Peste 90 % din echipa formată aici este constituită din specialiști ai IMSP SCM „Sfânta Treime”, care asigură funcționalitatea și logistica instituției medicale.

Centrul COVID-19 Chișinău a fost conceput din start drept un spital strategic, având în dotare laborator clinic, serviciu radiologic și imagistic, farmacie, depozit etc.

Centrul COVID-19 Chișinău a fost prevăzut pentru o capacitate de 600 de locuri, care urmau să fie activate gradual, dintre care 200 pentru triajul pacienților și 400 de paturi de staționar pentru tratarea bolnavilor confirmați cu COVID-19, inclusiv 20 de locuri în subdiviziunile de terapie intensivă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente