Reacția autorităților de la Chișinău privind incidentul cu imagini obscene și injurii în timpul unei lecții online 

14e941d01a64352635587fbaf6749428_XL
Foto: viata-libera.ro

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS) s-a autosesizat în contextul informațiilor apărute în spațiul public, cu privire la intervențiile unor persoane necunoscute, în timpul desfășurării lecțiilor online la unele instituții de învățământ din capitală.

Conform unui comunicat de presă, DGETS a adresat demersuri oficiale în către organele de drept pentru a identifica făptașii care au perturbat lecțiile organizate în regim online.

„Totodată, DGETS întreprinde un șir de acțiuni de instruire și informare a personalului instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău, cum să acționeze în situații similare”, se mai arată în comunicat.

Amintim că administrația Liceului „Mihail Sadoveanu” din Chișinău a înaintat un demers șefului Direcției Infracțiuni Informatice a Inspectoratului Național de Investigații (INI) prin care a solicitat inițierea unei anchete. Toate după ce în timpul lecțiilor online au avut intervenții din partea unor persoane necunoscute, cu injurii și imagini necenzurate. Conducerea instituției susține că deocamdată indivizii nu au fost identificați.

Din 22 martie 2021, toți elevii din municipiul Chișinău participă la orele de clasă de la distanță. Decizia a fost luată de Comisia Municipală Extraordinară de Sănătate Publică și Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova din cauza numărului mare de infectări cu COVID-19.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente