Participă online la lansarea de carte „Ospiciile imaginației, poeme alese” de Livia Ștefan și Florin Iaru

My Post (46)

Luni, 12 aprilie, ora 19.00, va avea loc lansarea online a volumului Florin Iaru, Ospiciile imaginației, poeme alese de Livia Ștefan, fotografii de Vlad Bâscă. Discuția va fi transmisă live, pe pagina Facebook a Editurii Cartier și pe pagina Librăriilor Cărturești.

Înregistrarea va fi disponibilă ulterior și pe canalul Editurii Cartier de pe YouTube.

Evenimentul este organizat de către Editura Cartier în colaborare cu Librăriile Cărturești.

„Mă feresc să spun că e unul dintre cei mai sau printre cei mai importanți poeți, nu  pentru că n-ar fi, ci pentru că toți o spun și pentru că nu îl văd ca pe Iaru-pe-un-piedestal, ci pe Iaru ca om, și poezia lui pentru mine este umană, cu tot ce implică umanitatea: răzvrătire, istericale, mult râs, mici delicii-bijuterii, glume de prost-gust, pasiuni și regrete, o bătaie prietenească pe spate de trezește-te, bă, dracului!, ghidușii, cârdășii și complicități la care chiar te simți părtaș, chiar dacă nu ai trăit în niciunul dintre actele orchestrate – reale sau imaginate, dar mai mult reale. Mă face să simt că este o butaforie inclusiv democrația, că realitatea pe care ne-am dorit-o ne-a înșelat amarnic, că ne rotim în același cerc al unei istorii din care nu pricepem nimic; știm cu toții că poezia poate demasca asta și trebuie să o facă.” (Livia Ştefan)

FLORIN IARU (pseudonimul lui Florin Râpă) s-a născut la 24 mai 1954 în București. Absolvent al Facultății de Limba și Literatura Română din cadrul Universității București, Florin Iaru este poet, prozator și jurnalist.Membru al faimosului „Cenaclu de Luni”, Florin Iaru a debutat în 1981 cu volumul de poezii Cântece de trecut strada (Albatros), pentru care a primit Premiul Uniunii Scriitorilor. În 1982, a publicat un grupaj de poeme în volumul colectiv Aer cu diamante alături de Mircea Cărtărescu, Traian T. Coșovei și Ion Stratan (volum reeditat la Humanitas, în 2010). Următoarele volume de poeme au apărut în 1984 – La cea mai înaltă ficțiune (Cartea Românească), 1990 – Înnebunesc și-mi pare rău (Cartea Românească) și, la aproape 30 de ani de la ultimul volum de versuri, în 2019 publică volumul Jos Realitatea! (Paralela 45). În 2002, îi apare, la editura Aula, antologia Poeme alese. Poemele sale au fost incluse în antologii din Germania, Italia, Anglia, Franța, Spania, Statele Unite etc. Fraier de București (Polirom, 2011), Povestiri cu final schimbat (Editura ART, 2013 și 2015 – ediție adăugită), Sânii verzi (Polirom, 2017) sunt cărțile sale de povestiri. A apărut cu texte și în volumele colective: Tescani 40238 (Image, 2000), Povești erotice românești (Trei, 2007), Prima mea beție (Editura Art, 2009), Prima dată (Editura Art, 2013) și Scriitori la poliție (Polirom, 2016). În 2020, cartea Sânii verzi este publicată la editura germană Danube books (titlul în germană: Die Grünen Brüste).

Florin predă cursuri de creative writing și, din 2016, coordonează, alături de Cristian Teodorescu și Marius Chivu, revista de proză scurtă Iocan.

LIVIA ȘTEFAN s-a născut în 1982, la Giurgiu. A publicat volumele de poezie: re.volver (Casa de Pariuri Literare, 2012), Lolita32 (Casa de Editură Max Blecher, 2016), Thanato Hotel (Casa de Editură Max Blecher, 2019). A realizat, împreună cu Oedip Piaf, coloana sonoră pentru Lolita32 și Thanato Hotel. Mai face, din când în când, și fotografie. Performance-uri: Trash the poet 2010, O înmormântare la Rosia Montana, 2012, Teoria restului (Are cineva o gumiță), 2013 și 2019, The Poet is not starving, 2015, Wrise again – performance colectiv pentru jurnalismul liber, 2015. Are poeme traduse în spaniolă, germană, suedeză, turcă, engleză, poloneză, slovenă.

Florin Iaru. Ospiciile imaginațieiPoeme alese de Livia Ștefan. Fotografii de Vlad Bâscă (Cartier de colecție nr. 27). Apare cu sprijinul AFCN.  Legată, supracopertă, 256 pag. Preț: 25 RON/ 109 MDL.

Cartea poate fi cumpărată în toate librăriile bune din România și Republica Moldova.

De asemenea, poate fi comandată și online: AICI sau AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente