Universitatea #diez. Cristina Butuc ne povestește despre obiectele pe care le studiază la Facultatea de Marketing a Universității Corvinus din Budapesta

124598307_409349316761557_900416784787067969_n

Cristina Butuc este studentă la Universitatea Corvinus din Budapesta și ne-a relatat mai multe despre procesele care au loc la facultatea de marketing, dar și despre strategiile de promovare și de identificare a publicului țintă pe care le studiază.

„Unul dintre lucrurile care mă fascinează cel mai mult este că aici nu avem teme pentru acasă tipice, iar prin «tipic» mă refer la cum am fost obișnuită în orice nivel de învățământ din Moldova. Majoritatea cursurilor au un proiect final, de prezentarea căruia, de cele mai multe ori, depinde cel puțin 30 % din nota ta finală. Uneori, prezentarea finală poate avea o greutate de 50 %, iar examenul final – de doar 10-20 %.
De cele mai multe ori, fiecare «temă pentru acasă» este o mică parte din proiect, iar acest lucru te ajută să lucrezi la proiectul tău constant și cu ajutorul profesorului.

În semestrul doi de masterat în Marketing, spun cu mândrie, admirație și entuziasm că am câteva proiecte finale la care îmi place mult să lucrez. Nu este ușor, consumă foarte mult timp, dar faptul că sunt într-adevăr relevante studiilor și mai ales că sunt practice, mă fac să mă simt poate chiar exagerat de fericită.

Strategii de produse și mărci

La acest curs, proiectul nostru final constă într-o strategie amplă de segmentare, targetare, poziționare și comunicare a unui brand renumit străin pe piața unei țări în curs de dezvoltare. Împreună cu echipa din care fac parte lucrăm la planul de a-i aduce pe REI (Recreational Equipment, Inc.) pe piața din România. Suntem norocoși că profesorul pe care îl avem și compania pe care a fondat-o au organizat cercetări amănunțite ale consumatorilor din diferite țări și ne-au trimis rapoartele. Astfel, știm exact ce fel de consumatori sunt în România în diferite segmente de vârstă, cum ei gândesc, ce valori au, unde își petrec timpul liber și alte aspecte. Învățăm cum să «împachetăm» brandul nostru, cum să găsim grupul țintă și cum să folosim resursele pe care deja le avem pentru a ne finaliza proiectul.

Online Marketing

La cursul de Online Marketing avem două proiecte finale, iar unul dintre ele se desfășoară pe parcursul întregului semestru. Acesta constă în a crea un blog pe o tematică care ne este interesantă nouă, iar pe lângă faptul că trebuie să scriem constant articole, trebuie să creăm și cel puțin două canale de social media pe care să ne promovăm articolele și blogul propriu-zis. Proiectul nostru se numește Vintage Hunter (https://vintagehunterhu.wixsite.com/project), iar noi scriem articole despre thrift shops și încercăm să încurajăm oamenii să cumpere la mâna a doua și să îmbrățișeze un stil de viață sustenabil. Al doilea proiect din cadrul acestui curs este, la fel, o strategie de promovare, însă de data aceasta lucrăm la o strategie de marketing digital. Cerința propriu-zisă este de a crea strategia de lansare pe piața digitală din Ungaria a Samsung S20 Ultra 5G. Aici avem de lucrat începând cu poziționarea acestuia, cu sloganurile de pe publicități, până la cum ar arăta feed-ul lor de Instagram.

Cercetarea calitativă și cantitativă

Denumirea cursului cred că e destul de sugestivă. Facem cercetare a consumatorilor din punct de vedere calitativ și cantitativ. E prima parte a proiectului (partea calitativă este deja gata). Tema noastră este «Consumul». În urma interviurilor calitative, echipa noastră a luat direcția «Tipuri de consumatori și cum sunt legate emoțiile oamenilor de consum». Acum, urmează să ne extindem cercetarea și să adăugăm partea cantitativă.

P.S. Dacă ai cinci minute libere și cunoști limba engleză, ne-ai ajuta mult dacă ai completa acest formular.

La sfârșit, avem de pregătit o prezentare finală, în care să includem ambele cercetări, atât cea calitativă cât și cantitativă.

Cu siguranță o să ducem toate proiectele până la capăt, că n-avem încotro, dar mă bucur mult că am posibilitatea să primesc plăcere de la lucrurile pe care le învăț.”

Autoare: Cristina Butuc

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Aliona Popov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente