Taxatorii din transportul public, care au mai mult de 60 de ani, vor fi vaccinați în a doua etapă de imunizare anti-COVID

DSC_0799

Taxatorii din troleibuze și autobuze, care au mai mult de 60 de ani, vor fi vaccinați împotriva COVID-19 în etapa a doua (curentă) de imunizare.

Astfel, ÎM „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul urban de autobuze” au perfectat listele cu personalul liniar al întreprinderilor, circa 300 de persoane cu vârsta 60+, care urmează a fi vaccinate la această etapă.

Primarul general, Ion Ceban, a ținut să menționeze că taxatorii sunt zilnic în contact cu fluxul mare de călători, astfel că vaccinarea acestora constituie, de asemenea, o prioritate pentru municipalitate.

„Întreprindem în continuare măsurile necesare în vederea minimalizării riscurilor de îmbolnăvire a populației municipiului cu infecția COVID”, a mai spus primarul general.

Amintim că imunizarea împotriva COVID-19 în Republica Moldova se desfășoară în trei etape:.
# prima etapă – lucrătorii din domeniul medical și personalul/beneficiarii din cadrul serviciilor de asistență socială;
# etapa a doua prevede vaccinarea adulților cu vârsta mai mare de 60 de ani, persoanelor cu comorbidități, angajaților structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului și lucrătorilor sistemului penitenciar;
# etapa a treia va fi imunizată populația generală, indiferent de vârstă, care nu a fost inclusă în primele etape.

Startul campaniei de imunizarea din Republica Moldova a fost dat la începutul lunii martie, curent. În total, până la ziua de azi, au fost vaccinate 54 907 cadre medicale.

Potrivit autorităților în sănătate, etapa a doua va fi anunțată în curând, iar moldovenii incluși în cea de-a treia etapă de imunizare împotriva COVID-19 se vor putea programa online la vaccinare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente