Pentru zona centrală a Chișinăului, s-au identificat circa 3 000 de locuri de parcare

parcari2

Pentru zona Centru a municipiului Chișinău, s-au identificat circa 3 000 de locuri de parcare ce vor asigura un volum minim necesar pentru zona respectivă. Autoritățile municipale își propun ca locurile de parcare să fie amenajate anul acesta. Informația a fost comunicată de șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, la o ședință de lucru cu privire la amenajarea parcărilor în municipiul Chișinău.

Vitalie Mihalache a mai spus că, recent, Direcția generală transport public și căi de comunicație, a obținut de la Direcția generală arhitectură, urbanism și relații funciare propuneri cu privire la proiectarea a două parcări: în zona orașului Durlești și în zona străzii Mesager.

În paralel, responsabilii își propun identificarea și amenajarea locurilor de parcare în toate zonele orașului, prioritară fiind zona Centru.

În cadrul aceleiași ședințe, Ion Ceban, primarul capitalei, a precizat că pentru amenajarea locurilor de parcare auto în zona Centru a Chișinăului sunt prevăzute în buget circa 5 milioane de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Ilinca Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente