Asociația Oberliht invită tinerii pasionați de artă să participe la proiectul „Edu-Art 2021”. Cum te poți înregistra

eduart
Foto: foto simbol/Oberliht Association

Asociația Oberliht anunță lansarea proiectului cultural Edu-Art 2021. Proiectul vine să complementeze curriculumul universitar de educație artistică prin seminare informative pentru toți cei interesați, prin ateliere tematice, lecții interactive, o expediție de cercetare de-a lungul râului Nistru și un program cultural accesibil publicului larg. 

„În cadrul programului din acest an, ne propunem să cercetăm tema transformării spațiilor publice din Chișinău, Dubăsari și Rîbnița ce s-au petrecut de-a lungul ultimelor trei decenii, problemele de ecologie și depopulare a regiunii noastre, dar și să găsim puncte de legătură cu tema generală a proiectului – periferia. Proiectul va servi, de asemenea, ca o platformă pentru restabilirea și dezvoltarea legăturilor între comunitățile culturale de pe ambele maluri ale Nistrului, drept soluție în lipsa căilor de comunicare și dialog, ținându-se totodată cont de situația actuală de criză în care se regăsește sectorul cultural independent din Republica Moldova, creând premise pentru noi colaborări”, spun organizatorii proiectului.

În această ediție care se va desfășura în perioada aprilie 2021 – octombrie 2021, sunt invitați tinerii artiști, activiștii, cercetătorii, urbaniștii, istoricii și criticii de artă, și toți cei interesați să participe în cadrul proiectului.

Programul proiectului va cuprinde următoarele activități cu participarea experților locali și invitați (care vor fi organizate din următoarele module tematice):
# atelier de pregătire a dosarelor de artist (cu participarea lui Jorg Scheller [CH], Vladimir Us [MD] și Maxim Polyakov [MD], membru al colectivului de artă Kolxoz) – apel de participare;
# atelier de urbanism tactic și artă în spațiul public (cu participarea Constanței Dohotaru [MD], lui Mihai Danciu [RO] și Andrei Vatamaniuc [MD], arhitecți și urbaniști, și Annei Bantiuc [MD], artistă);
# atelier de artă stradală (cu participarea Alexandra Novac [MD] și Veaceslav Belov [RU]);
# atelier de fotografie experimentală (cu participarea lui Ramin Mazur [MD] și Ruben Hollinger [CH]);
# ateliere de design grafic și publicații de artist (cu participarea lui Maxim Polyakov [MD] și Viktor Vejvoda [CH] / colectivul de artă Kolxoz);
# expediție de cercetare cu participarea experților din domeniul ecologiei și a transportului alternativ;
# un program de evenimente culturale și prezentări, accesibile publicului larg ce se vor desfășura în spații culturale alternative (proiecții de film, expoziții, performance-uri ș. a.).

Proiectul va fi lansat în aprilie 2021 prin 2 sesiuni de informare, în format online, pentru a prezenta pe larg programul proiectului, și anume:
# 14 aprilie, 19.00 – 20.30 (în română);
# 22 aprilie, 19.00 – 20.30 (în rusă).

Doritorii se pot înregistra aici până pe 11 aprilie 2021.

Participarea în cadrul tuturor activităților proiectului este gratuită.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente