Activiștii și activistele care suferă de ardere profesională pot primi o subvenție de până la 700 de euro

DinuBubulici.com-71

Munca de activist/ă în Republica Moldova, la fel ca în multe alte părți ale lumii, este grea din cauza supraîncărcării cu activități și a presiunii intense din partea guvernului și a societății în general, care duce spre arderea profesională a activiștilor/activistelor. Pentru a combate acest lucru, Platforma pentru egalitate de gen va oferi 10 subvenții mici de până la 700 de euro pentru activiste/ști sau ONG-uri care lucrează pentru drepturile femeilor sau LGBTI.

Subvențiile sunt oferite pentru activități precum asistență psihologică, asistență socială, activități de recuperare/relaxare, consiliere juridică, consiliere anti-burnout sau ateliere pentru toți membrii personalului, alte activități necesare pentru continuarea activității în contextul pandemii COVID-19. Activitățile vor depinde de nevoile solicitanților.

Dacă vor fi mai multe solicitări, ulterior se va organiza un program de training privind arderea profesională. 

Termenul de înscriere: Dosarele pot fi expediate până la data de 15 aprilie 2021, ora 18.00.

Cine poate participa la programul de suport?

Persoanele fizice sau organizațiile sunt eligibile să participe singure sau în parteneriat cu alții. Vor fi selectate dosarele în baza următoarelor criterii:

  • lucrează ca activist/ă sau pentru un ONG în ultimul an; 
  • există un risc clar de asupra stării de sănătate, socială a persoanei sau angajați/te/ voluntari la organizație; 
  • există o legătură între starea de sănătatea și munca lor; 

Activitățile se pot desfășura pe orice perioadă de timp, dar trebuie finalizate până la data de 30 octombrie 2021. Dosarele de la organizații politice sau religioase nu vor fi luate în considerare.

Pentru a participa la concurs, este necesar să completați formularul anexat și să-l expediați la adresa de e-mail:  [email protected]

Informații suplimentare la tel: 069215456, persoana de contact Nina Lozinschi, secretara generală a Platformei pentru egalitate de gen. Echipa proiectului va asigura la maximum o comunicare sigură cu participanții.

Despre organizatori

Moldova Împotriva  Discriminării este un proiect derulat de ERIM Europa, GENDERDOC-M, Gender Centru, organizație gazda a secretariatului Platformei pentru egalitate de gen, cu suportul financiar al Uniunii Europei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente