Traficul de Internet mobil a crescut cu peste 55 % în anul 2020

388311

Datele statistice despre evoluția pieței de Internet mobil în bandă largă, analizate de către Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) arată, că în anul 2020, utilizatorii care au utilizat Internet prin intermediul smartphonurilor au generat un trafic de peste 81,5 milioane de GB , în creștere cu 55,3 %, comparativ cu anul 2019.

Numărul total de utilizatori ai serviciilor de Internet mobil s-a diminuat cu 0,4 % și au totalizat circa 2,4 milioane de oameni.

Volumul total al vânzărilor de servicii de acces la Internet mobil în bandă largă a sporit, față de anul 2019, cu 1,9 % și a însumat peste 1,2 miliarde de lei, în timp ce veniturile obținute din accesarea Internetului dedicat au scăzut cu 1,9 % și au totalizat 235 de milioane de lei.

Cotele de piață ale celor trei furnizori de servicii de acces la Internet mobil în bandă largă, în funcție de veniturile obținute, au fost următoarele: Orange Moldova – 61,8%, Moldcell – 29,9% şi Moldtelecom – 8,3%.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente