Peste 600 de cadre didactice au fost imunizate la Centrul municipal de vaccinare anti COVID-19

creste-numarul-cadrelor-medicale-vaccinate-pana-acum-au-fost-administrate-20-494-de-doze-de-ser-anti-covid-165177-1616265306

Primăria municipiului Chișinău informează că 622 de cadre didactice, care activează în școlile și grădinițele din capitală, au fost imunizate pe parcursul săptămânii trecute la Centrul municipal de vaccinare, deschis pe 1 aprilie.

Listele persoanelor care urmează a fi imunizate au fost perfectate de Direcția Generală de Educație, Tineret și Sport a municipiului Chișinău. Centrul municipal de vaccinare are o capacitate de imunizare de până la 1 200 persoane pe zi. Instituția activează cu program zilnic, între orele 08.00 – 18.00, iar în zilele de odihnă, între orele 08.00 – 15.00.

În prezent, la Centru s-a decis imunizarea prioritară a cadrelor didactice din instituțiile școlare și preșcolare din municipiu, cu vârsta de peste 60 de ani, precum și a celor de până la această vârstă, dar care suferă de comorbidități cu risc sporit.

Primarul general, Ion Ceban, a declarat luni, în cadrul ședinței operative săptămânale, că această soluție concretă, aplicată în regim prioritar, va facilita atât siguranța profesorilor, cât și a elevilor. „Totodată, va permite reîntoarcerea fizică la școală, în condiții optime de siguranță, după vaccinare”, a precizat edilul.

În cadrul Asociațiilor Medicale Teritoriale și în Centrele medicilor de familie din municipiu sunt operaționale 19 puncte de imunizare anti-COVID-19. La necesitate, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor, în cadrul instituțiilor de asistență medicală primară din municipiul Chișinău vor putea fi activate suplimentar încă circa 20 puncte de imunizare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente