Datele personale ale 533 de milioane de utilizatori Facebook, inclusiv ale lui Mark Zuckerberg, au fost sparte și publicate online

download-1538873823

Au fost sparte date personale aparținând unui număr de 533 de milioane de utilizatori ai Facebook, din peste 100 de țări, printre care se numără și Republica Moldova.

Numele, locația, adresa de e-mail, numărul de telefon și informațiile biografice aparținând unui număr de 533 de milioane de utilizatori Facebook, din 106 țări au fost postate online pe un forum discret, folosit de hackeri, conform Business Insider. Dintre aceștia, peste 32 de milioane de utilizatori sunt din SUA, 11 milioane din Marea Britanie și șase milioane din India. Deși aceste date personale sunt vechi de doi ani, ele pot fi folosite de hackeri pentru a fura identitatea unor persoane și a comite fraude.

„Aceste date sunt vechi și această situație a fost raportată în 2019. Am identificat și am rezolvat această problemă în august 2019”, a susținut într-un mesaj pe Twitter Lily Shepherd.

Atunci când informații precum numerele de telefon sau adresele de e-mail ajung pe mâinile infractorilor cibernetici, crește șansa de reușită pentru escrocherii precum cele de tip “phishing”, mai avertizează experții.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente